Her kæler vi for din øl
Bryggeriet og brygmesteren
Fur Bryghus har indrettet bryggeriet med udvalgt udstyr. Selve Brygværket samt gærkarret er fabrikeret i Tjekkiet. De første tanke kom fra Slovenien – og er siden suppleret med to danske tanke. Tappekolonnen er ligeledes dansk, og pasteuriserings-enheden er produceret i Tyskland. Resultatet er et stærkt og professionelt set-up.
Vores brygmester Flemming Asmussen er manden bag Fur øl. Flemming er uddannet brygmester fra den Skandinaviske Bryggerhøjskole i København og kom til Fur Bryghus den 1. januar 2005. Med familien – og 15 års erfaring fra Bryggeriet Fuglsang i Haderslev. Med sin store viden og erfaring har Flemming skabt stor respekt og anerkendelse omkring Fur øl fra forbrugere til bryggeri-verdenen. Og han deler gerne ud af sin viden til hobby-bryggere og andre øl-elskere – bare skriv til ham på flas@furbryghus.dk eller giv ham et kald på 9759 3060.
Øl-brygning
En naturlig proces
Ølbrygning er en kunst. Og et håndværk. Det enkelte bryg tager flere uger, hvor brygmesteren nøje afstemmer råvarer, og derefter nøje overvåger mæskning, urtkogning og gæring, så de forskellige processer går op i en højere enhed.
De fleste bryggerier - selv helt små mikrobryggerier - benytter sig i stadig stigende grad af moderne teknik og computerteknologi for at optimere processerne. Men ølbrygning er og bliver en naturlig proces, som ikke kan gennemføres uden personlig føling med, hvordan øllets råvarer "spiller sammen".
Enhver brygmester har derfor sin egen personlige måde at brygge øl på, og det er netop de forskellige sammensætninger af råvarer, bryghusets særlige gærkultur og overvågningen af produktionen med mere, der giver hvert bryggeri sine unikke produkter. Herunder kan du se en kort, generel beskrivelse af brygprocessen.